Ръководство за закупуване и поддръжка на професионални хладилници и фризери за вашия бизнес - inoxland.bg

Ръководство за закупуване и поддръжка на професионални хладилници и фризери за вашия бизнес - inoxland.bg />

Тук ще намерите някои от най-честите въпроси и отговори относно закупуването и поддръжката на професионалните хладилници:

  • Кои са типовете професионални хладилници ?
  • Кой е най-добрият избор ?
  • Какъв размер ?
  • Каква температура трябва да се поддържа в хладилника ?
  • Каква трябва да бъде температурата в помещението ?
  • Как да почистите хладилника ?

Кои са типовете професионални хладилници ?

По-долу можете да намерите най-често срещаните видове професионални хладилници:

            

Кой е най-добрият избор?

Хладилниците и фризерите имат енергиен клас и отговарят на най-новите стандарти за енергийна ефективност, гарантирайки Ви ниска консумация на електроенергия и значително съкращаване на времето за изстудяване и замразяване. Енергийният етикет при професионалните уреди трябва да съдържа същата информация както при домакинските: данни за производителя, модел на продукта, клас на енергийна ефективност и др. По този начин потребителят може да избира между различни продукти според своите нужди.

Какъв размер ?

Първо, трябва да измерите свободното място, където искате да поставите хладилника. Но бъдете внимателни, винаги трябва да оставяте малко свободно място от всяка страна на хладилника, за да избегнете грешки при измерванията. Дори и да нямате много пространство, винаги можете да избирате модели с нестандартни размери.Най-малките модели са минибарове. Те често могат да се видят в хотелските стаи или в баровете.

След като решите правилните размери за вашия хладилник, трябва да проверите вътрешния капацитет за съхранение на продуктите. Регулируемите рафтове и напълно разтегателните чекмеджета улесняват придвижването на нещата нагоре-надолу и навътре и навън, увеличавайки максимално пространството. Функции като интегрални стелажи за бутилки спират бутилките да дрънчат по рафтовете или на вратата, а също и да не заемат цял рафт.

Каква е идеалната температура на фризера и хладилника ?

Най-добрата температура за хладилника + 5 °C, а за фризер -18 °C. Тези градуси са идеални за съхранението на продукти и не използват извънредно количество ток. Ако в хладилника си нямате термометър, добра идея е да поставим допълнителен, за да следим дали се поддържа оптималната температура на работа.

Каква трябва да бъде температурата в помещението ?

Стайната температура трябва да бъде между 10°C и 30°C градуса . В тези температурни граници хладилникът работи максимално ефективно.

Как да почистите хладилника ?

За да се предотврати появата на неприятни миризми, фризерното и хладилно пространство трябва да бъдат редовно почиствани. Разглобете и извадете всички възможни модулни елементи от хладилника, т.е. рафтове, чекмеджета. За целта е необходимо уредът да бъде изключен и след това забърсан с кърпа, навлажнена с топла вода и мек препарат. Прясно изцеденият лимонов сок също може да окаже положителен ефект за освежаване на вътрешното пространство на уреда, като същото важи и за използването на смес от сода бикарбонат и хладка вода. Важно е да не се използват абразивни препарати, химикали, груби кърпи които могат да надраскат или повредят повърхността на хладилника.